FTX Çöküşünün 1. Yılı: En Çok Bu 3 Altcoin Yarar Sağladı!

FTX borsasının çöküşünün üzerinden bir yıl geçti. Bu olay, bir yıl öncesine kıyasla yaklaşık %120 artış gösteren Bitcoin’in dip noktası gibi görünmeye başladı. Kasım 2022’de FTX’in çöküşü piyasa değerinden yaklaşık 300 milyar dolar sildi ve birçok kripto parayı etkiledi. En çok zarar görenler, Solana da dahil olmak üzere FTX ile derin finansal bağları olan tokenlardı. Ayrıca Serum (SRM) ve borsanın yerel FTX Token’ı (FTT) büyük zarar gördü. Ancak bir yıl sonra, BTC ve FTX çöküşünden etkilenen çoğu kripto para için işler düzeldi. İşte Kasım 2022’de satın alınsaydı en büyük kârı getirecek olan altcoin projeleri…

Altcoin Solana FTX çöküşünün dibinden itibaren %660 arttı

FTX’in çöküşünden sonra Solana’nın fiyatı %50’den fazla düşerek 8 dolara geriledi. Satışların başlıca nedeni FTX ve kardeş firması Alameda Research’ün elinde yaklaşık 55 milyon SOL bulunması ve bunun da likidite açığını kapatmak için bir dump yapılacağı korkusunu tetiklemesiydi. Bununla birlikte, bir yıl önce SOL satın almak bugün % 660’ın üzerinde bir kâr sağlayabilirdi.

Solana’nın kazançları öncelikle, Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonu onayına yönelik umutların öncülüğünde kripto piyasasındaki yukarı yönlü duyarlılıktan kaynaklandı. Aynı zamanda SOL’un fiyatı, FTX’in potansiyel bir satışa ilişkin korkuların azalmasından da yararlandı.

OKB yüzde 275 yükseldi

OKX kripto borsasının tokenı OKB, FTX fiyaskosundan en az etkilenen tokenlar arasındaydı. Dahası, en büyük rakibi iflas ettikten sonra fiyat olarak önemli ölçüde fayda sağladı. Bir yıl önce FTX’in dip seviyesi olan 17,20 dolardan OKB satın almak bugün yatırımcılara %275 kâr getirebilirdi. OKB’nin fiyat artışları Binance’in kaybı oldu ve BNB tokenı, borsa Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal baskıyla karşı karşıya olduğu için piyasanın önemli ölçüde altında performans gösterdi. BNB, geçtiğimiz yıl en iyi 30 kripto para biriminin çoğundan daha düşük performans göstererek FTX dip seviyesinden yalnızca %16 yükseldi.

Listedeki son altcoin: LINK

Chainlink, FTX’in çöküşünün ardından %40’a varan oranda değer kaybetmişti. Ancak, kripto borsasına daha az maruz kalması, geliştirme güncellemeleriyle birleştiğinde, olaydan bu yana keskin bir fiyat toparlanmasıyla sonuçlandı. Özellikle, Kasım 2022’de 5,68 dolardan LINK satın almak bugün %180’in üzerinde kâr sağlayabilirdi.

Son aylarda LINK fiyatının yükselmesine yardımcı olan faktörler arasında yeni bir rezerv kanıtı ürününün piyasaya sürülmesi, artan benimseme ve Grayscale’in Chainlink Trust’ının LINK’in spot fiyatına göre %170 primle işlem görmesinin de gösterdiği gibi profesyonel yatırımcılar arasında artan talep yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort