Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Kanepeler, Evdeki En Büyük Mikrop Yuvalarından Biri Olabilir!

Ev temizliği konusunda genellikle banyo ve tuvaletlere odaklanılır ancak yapılan yeni bir araştırma, kanepelerin evdeki en büyük mikrop kaynaklarından biri olabileceğini ortaya koydu.

Kanepeler Ölü Deri Hücreleri ve Yiyecek Artıklarıyla Dolu!

Melbec Mikrobiyoloji ve Kanepe Kulübü tarafından yapılan bir çalışma, evdeki kanepe yüzeylerinin 100 santimetrekarelik alanda ortalama 508.883 bakteri barındırdığını gösterdi. Bu bakteriler genellikle ölü deri hücreleri ve yiyecek artıklarıyla ilişkilendiriliyor. Karşılaştırma yapıldığında, benzer bir alandaki tuvalet oturağında yalnızca 6.800, çöp kutularında ise 6.000 bakteri tespit edildi.

Kanepe Temizliği Önemli!

Araştırmacılar, kanepelerde sadece bakteriler değil, aynı zamanda maya, küf ve E. coli gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek patojenlerin de bulunduğunu belirtti. En temiz kanepe, şaşırtıcı bir şekilde küçük bir çocuğu olan bir aileye aitti. Ancak bu dahi tuvalet oturağından altı kat daha kirliydi.

Kanepeler Günlük Temas Yüzeyleridir!

Çalışma, kanepelerin yanı sıra çalışma masaları, dizüstü bilgisayarlar, televizyon kumandaları ve kapı kolları gibi günlük temas edilen eşyalarda da bakterilerin bulunduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, kanepelerdeki mikropları azaltmak için günlük silme işlemlerinin yanı sıra periyodik olarak derin temizlikler yapılması gerektiğini öneriyor.

Karbonat ile Temizlik Önerisi!

Sofa Club’ın İç Mekan Uzmanı Monika Puccio, kanepelerdeki bakterileri azaltmak için karbonatın etkili bir temizlik malzemesi olduğunu belirtti. Kanepe kumaşına karbonat serpip 20-30 dakika bekledikten sonra vakumlayarak temizlik yapmanın mikropları azaltmada etkili olabileceğini söyledi.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir